Yıl Boyu bulunabilirlik çizelgesi:
Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos
Şubat dan başlayıp Ağustos sonuna doğru yavaşça bitiyor.
Avakado
Avakado SubTropikal iklimlerde yetişen ve armut şeklinde bir meyvedir.
Dışı yeşil renkli, kabuklu ve tek büyük çekirdeklidir.Olgunlaştığında yenilir içi etli ve yumuşak olur, rengi açık yeşil veya sarıdır.
İklim şartlarından dolayı; Meksika, Güney Afrika,Kaliforniya, İsrail ve Kenya`da yetiştirilmektedir.
Saklama Koşulları
Avakado soğuk zinciri kırılmadan +5 derecede bir - iki hafta muhafaza edilebilir.
Olgunlaşma için oda sıcaklığında 3 ile 5 gün içerisinde yemeye hazır hale gelir.
Olgunlaşmasını hızlandırmak için kağıt torbada muz veya elma ile saklanabilir.