Yerli Avokado; hem devlet tarafından verilen teşviklerle hem de dünya piyasasındaki bilinirliği arttığından, ülkemizin insanları tarafından da farkındalığı artan bir meyvedir.
Ülkemizde yeni yeni kullanımı yaygınlaşan, ve değişik şekillerde tüketilen Avokado, Sub-Tropikal iklim olan Mersin-Antalya arasında Temmuz ve Mart ayları arasında hasat edilmektedir.
Yüksek lif oranı, zengin mineral deposu, ve hızlı tüketilebilen Avokado, artık gün geçtikçe daha da fazla tüketilmeye başlamıştır.
Her ne kadar anavatanı Güney Amerika olsa da, artık ülkemiz topraklarında hasat ediliyor, ve yerli & milli sermaye ile iç piyasamızla buluşuyor.
Bahçelerden toplanıp, gerekli ayrıştırmalardan sonra, özelliklerine göre sınıflandırılıp ve paketlenen Yerli Avokadolar, son tüketiciye ulaştırılıyor.